Vízvezetékszerelés

By | 2017-02-14

Mit is csinál voltaképp a vízszerelő?

Természetesen sokunknak van tapasztalata vízszereléssel kapcsolatosan, láttunk már ilyen, meg találkoztunk vízszerelő szakemberrel. Nem is csoda, hiszen ahol élünk, lakunk, kapcsolatban vagy a vízzel és azzal, amiben folyik, van.
Természetes, hogy megnyitjuk a csapot, és akkor jön a víz. ehhez még nem kell vízszerelő :-). A gond ott kezdődik, ha nem jön a víz, vagy éppen ott folyik, csöpög, ahol nem kellene. Ekkor kisebb problémáknál megpróbáljuk a hiba okát feltárni és esetleg megjavítani vízszerelő nélkül. Kicserélhetünk egy tömítést a csapba, vehetünk új zuhany szettet, ha a régi már elhasználódott, ezeket az egyszerű műveleteket kevés szakmai ismerettel is megtehetjük, nem kell vízszerelő mestert hívni.

Komolyabb problémáknál, vagy ha nem akarunk bajlódni a vízszereléssel, akkor jön képbe a szakember.
A vízszerelő mester munkája nagyon széles skálán mozoghat. A vízszerelő foglalkozik
A fürdőszobába, konyhába , egyéb vízszolgálat szerelvények problémáinak a megoldásában. Helyszíni felmérés után a vízszerelő mesternek meg kell találnia a probléma forrását, és ki kell dolgoznia a megoldást.
Nézzünk néhány esetet, amikor érdemes vízszerelőt hívni.
Dugulás a lefolyóba
Mindannyiunk rémálma, a vízrendszerek dugulása. Ereszteném le a vizet, és nem hogy le felmenne a lefolyóba, hanem felfele jön. Ilyenkor, ami a kezünk ügyébe kerül, megpróbáljuk ledugni a leeresztőbe, hátha ez segít. Legtöbbször pedig nem segít, mert a dugulás évek óta mélyebbre terelődött. Vagy a szifonnál, rosszabbik esetben a lefolyó csőbe valahol mélyen van az eltömődés. És ekkor keresünk egy vízszerelőt, mondjuk a www.vízszerelomester.hu oldalról, és reménykedünk, hogy ne keljen lebontani a fél házat.
Csőtörés
A másik rémálom, amikor akkor is folyik a víz, amikor nem akarom. Csőtörés, de hol? Ha leázik a csempe a fürdőszobába, akkor jó eséllyel rövid idő alatt be lehet azonosítani a csőtörés helyét. Kevésbé szerencsés esetben be kell mérni műszerrel. A csőtörés javítása legtöbb esetben sajnos bontással jár.
Csőtörésnél már érdemesebb korszerű csőre cserélni, ha még a hagyományos horganyzott vagy vas csövet használunk.

vízvezeték és csatorna hálózat kiépítése
Új lakásoknál vagy házaknál kerül sor a teljesen „szűz” falakba a vízvezeték hálózat kiépítése. A vízvezeték szerelő ezt a munkát szereti a legjobban, hiszen komplett munkafolyamatot kell végeznie, úgy hogy minden anyag új. Ilyenkor sok múlik a vízszerelő kreativitásán, gyakorlatán is. A vizvezetékszerelőmester.hu oldalon keressen bennünket bátran, és kérjen ajánlatot, nem fog csalódni.

Vélemény, hozzászólás?