Óriási Windows 10 hiba

By | 2015-08-20

Itt az első Windows 10-baki

Még alig került a forgalomba a Windows 10, máris kapott egy nagyobb frissítést. Ezzel pedig az első kínosabb hiba is megérkezett, a KB3081424 jelű csomag telepítése ugyanis számos felhasználó gépén kudarcba fullad,épp ezért a rendszer újraindult és törölte a félig letöltött frissítést. Csakhogy ezután újra megpróbálja telepíteni, ez megint nem sikerül, és a gép a folyamatos újraindítások ördögi körébe keveredik.

A probléma alapja, hogy a Microsoft operációs rendszerében a frissítések kötelezően és automatikusan települnek, a felhasználónak esélye nincs a folyamat beleszólásába. Ennek a célja a rendszer biztonságosabbá tétele, hogy a lusta júzerek miatt ne maradjanak sokáig nyitva a sebezhetőségek. Ilyenkor viszont visszaüt a szigor, amiért többen már előre kritizálták is a céget.

A Microsoft fórumában a felhasználók összehoztak egy áthidaló megoldást, amelyhez a rendszerleíró adatbázisban turkálva kell megtalálni és kitörölni néhány kulcsot. Hivatalos és felhasználóbarátabb megoldás viszont egyelőre nincs, ami elég kínos egy gigacég és a két hetes rendszerük esetében.

Frissítés:

A Microsoft időközben kiadott egy hivatalos javítást, amely megoldja a problémát

Vélemény, hozzászólás?