Kuplung készlet alkatrészek nagyszerű áron

By | 2020-11-01

Az autó egyik fő alkatrésze a kuplung készlet. Ahogy a neve is mutatja, ez nem egyetlen egy alkatrész, hanem egy készlet. A kuplung készlet elemeinek tökéletes működése nélkül az autó nem tudna haladni. A kuplung készlet alapvetően három részre osztható, ezek pedig a kinyomócsapágy, a kuplung szerkezet és a kuplungtárcsa.

Kuplung készlet elengedhetetlen annak érdekében, hogy az autó haladni tudjon az úton. Ahogy rálép az ember a kuplungpedálra, megszakad a motor és a sebességváltó közti összeköttetés, mivel a szerkezet és a kuplungtárcsa eltávolodnak egymástól. A kuplung készlet alkatrészei nagyon fontosak az autóban. A kuplung készlet akkor működik tökéletesen, ha a pedált tövig nyomva az autó egyenesbe tehető és ahogy fokozatosan felengedi a pedált az autó elindul. A teljes felengedést követően pedig a kuplung nem csúszik tovább. Viszont, ha mégis, akkor az egyértelműen arra utal, hogy a kuplung elkopott. Van más jele is, hogy a kuplung nem működik jól. Például, ha az autó nem gyorsul eléggé vagy a motortér felől kellemetlen szagokat lehet érezni, akkor szinte biztosan a kuplunggal van baj.

A kuplung készletnek nem lehet egy-egy részét lecserélni, hanem az egészet egy az egyben le kell cserélni, mivel ezek az alkatrészek együtt kopnak. Manapság nagy a választék kuplung készlet tekintetében, vannak egészen olcsók és pár tízezer forintosak. Az egyik legnépszerűbb márka a Luk, mely németországi székhellyel rendelkezik, azonban hazánkban is van leányvállalata, még pedig Szombathelyen. A Luk nem csak jelentős kuplung gyártó, hanem tagja a világ vezető motorgyártóinak is. A Luk termékei az alkatreszek.hu webáruházban is megtalálhatók, így, ha kuplung készletre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba, ahol kedvezményes áron tud vásárolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük